Private Athens Tour with Acropolis and Plaka
Activities

Private Athens Tour with Acropolis and Plaka

from
£48.00
Free cancellation
language
Language: German , English , French
print_voucher
Printed ticket only
duration
Duration: from 2 hours to 4 hours
Do this because
  • Take a private tour of Athens with a dedicated guide just for your party
  • Find out the story of ancient Greece on a guided tour of the Acropolis
  • Reveal the best viewpoints for great photos of the city's standout sights
  • Explore Plaka, Athens' oldest neighbourhood, famed for its lively tavernas
  • Expert local guide with unrivalled knowledge of Athens and its history
What to expect

The ancient Greeks left behind a treasure trove of monuments, statues and artefacts in Athens. And on this private tour, you'll take in all the top spots with an expert guide. Exclusively for you and your party, you'll tour highlights including the Roman Agora, Hadrian's Library, the Plaka neighbourhood and the UNESCO-listed Acropolis. Vassiliki, one of our expert local guides, says, ‘Acropolis means “high city” and it usually refers to any settlement built on top of a hill. You'll find many towns in Greece that have an acropolis, but the Acropolis of Athens is certainly the most famous.'

You'll start with a guided tour of the Acropolis – with skip-the-line tickets, there'll be no waiting around. Soak up wow-factor views over Athens at the Areopagus – a rocky hill where legend has it the Greek gods would hold court. Let your guide bring history to life as you marvel at ancient landmarks like the Roman Agora, the Theatre of Dionysus and the still-standing columns of the Asklepieion and Parthenon.

Then, it's on to the city's Instagram-worthy old quarter, Plaka – the capital's most appealing and historic neighbourhood. Always thronged with a mix of locals and visitors, the pedestrianised lanes are brimming with tavernas whose tables spill onto the streets. Vassiliki says, ‘Athenians call this area “the neighbourhood of the Gods,' as it has been inhabited since the days of ancient Greece. In fact, excavations show that the street layout has barely changed since antiquity.'

Read more
What's included
  • check Guide
  • check Skip-the-line ticket
  • check Audio headset guide
What to remember
  • Not suitable for guests with reduced mobility
  • Not suitable for wheelchairs
  • Bring suitable footwear
  • Transfers not included
  • Food and drinks not included
  • Bring your passport or official EU identification
Read more
Provider
tui-supplier+tui-hellas-ae@musement.com
Booking fee
Good news! No extra fees are applied to this booking.
Cancellation policy
Receive a 100% refund if you cancel up to 1 day before the experience begins.

What people say about this experience

At the moment there are no reviews for this experience.

You might also like

Delphi Experience
Excursies & Dagtrips

Delphi Experience

Vlakbij Athene ligt een rijkdom aan Oudgriekse schatten op je te wachten. Op deze dag heb je toegang tot alle belangrijke opgravingen zoals Thebe en Delphi. Ook staan bezoeken aan de charmante bergdorpen Levadia en Arachova op je programma.Eerst trek je door de vruchtbare vlakte van Beotia, waarbij je Thebe passeert. Ooit leefde koning Oedipus hier. Je stopt in de schilderachtige bergdorpen Levadia en Arachova. Om dan naar Delphi te gaan, dat als de navel van de wereld werd beschouwd, en waarvan de faam ver buiten de Helleense grenzen reikte. Bezoek de ruïnes van het heiligdom van Pythische Apollon, die prachtig tegen de heuvels leunen van de hoge berg Parnassus.Je bekijkt de Schatkamers van de Atheners, de Apollotempel. Ook kun je het museum bezoeken met meesterwerken zoals Oudgriekse beeldhouwwerken waaronder de bronzen Wagenmenner en de beroemde atleet Aghias. Geniet van de lunch in het moderne Delphi.

free cancellation
Available in:

fr 

Kalavryta en Spoorlijn van Odontotos
Excursies & Dagtrips

Kalavryta en Spoorlijn van Odontotos

Je ziet deze dag het echte Griekenland aan je voorbij trekken. Dorpen, kloosters, grotten en gebergte en dat allemaal op het historische spoortraject van Diakopto naar Kalavryta. En de grot van Spileo Limnon en het klooster van Mega Spileo staan ook op het programma.

free cancellation
Available in:

fr 

Kanaal van Korinthe, Aegina & Agistri Cruise
Excursies & Dagtrips

Kanaal van Korinthe, Aegina & Agistri Cruise

Op deze tocht staat je een trio van Griekse schatten te wachten met een relaxte boottocht. Je vaart door het oude Kanaal van Korinthe voordat je naar Egina gaat om de kust te verkennen en te shoppen. Tot slot strek je je helemaal uit op het ongerepte zandstrand van Agistri.

free cancellation
Available in:

fr 

Athene Rondleiding met Acropolis
Excursies & Dagtrips

Athene Rondleiding met Acropolis

Er is geen stad ter wereld waar je zoveel historische bezienswaardigheden vindt als in Athene. Op deze panoramische rondleiding brengt je gids het Syntagmaplein en het Stadion Panathinaiko voor je ogen tot leven. Ook bekijk je de schatten van de Akropolis. Vassiliki, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Akropolis is het Griekse woord voor 'hoge stad'. Het kan naar elke nederzetting op een heuveltop verwijzen. Er zijn veel steden in Griekenland die een acropolis hebben, maar de Akropolis van Athene is zonder twijfel de beroemdste.”Je wandelt met de deskundige gids naar het Griekse parlement op het Syntagmaplein. Hier zie je het Graf van de Onbekende Soldaat, bewaakt door ‘Evzones' in traditionele klederdracht en pompoenschoenen. Vassiliki zegt: "Het is een hele eer om geselecteerd te worden als ceremoniële wacht. De wisseling van de wacht die elk uur plaatsvindt, is het enige moment waarop ze mogen bewegen - voor de rest moeten ze onbeweeglijk stil blijven staan.” Vanaf hier ben je zo bij de ruïnes van de Tempel van de Olympische Zeus voordat je naar het Stadion Panathinaiko gaat. Stel je voor: hier werden de eerste moderne Olympische Spelen gehouden.Vervolgens bezoek je de Akropolis. Daar kom je alles te weten over de fascinerende geschiedenis van het Parthenon, de Agora en de Tempel van Athena. Je vergaapt je aan uitzicht over Athene en maakt een paar foto's van de Areopagus - een rotsachtige heuvel waar volgens de legende de Griekse goden het hof hielden. Na een typisch lokale lunch heb je de tijd aan jezelf om de met geschiedenis doordrenkte wijk Plaka, het kloppend hart van de stad, te verkennen. Om dan terug te keren naar je hotel.

free cancellation
Available in:

fr 

Athene by Night
Excursies & Dagtrips

Athene by Night

De fascinerende mix van de oudheid en de bruisende stad die Athene nu is, laat zich het beste zien als de zon ondergaat. Athene ‘by night' is magisch en dat zie je zelf op deze tour door de stad met een diner en traditionele Griekse dans en muziek in het historische Plaka.

free cancellation
Available in:

en 

Luchthaven Athene VIP Lounge
Extra's

Luchthaven Athene VIP Lounge

Reis in stijl met de volledige VIP service op de luchthaven van Athene. Vermijd alle gebruikelijke rompslomp en geniet van onbeperkte drankjes, snacks, Wi-Fi en meer in de exclusieve vertreklounge. Dat is pas relaxt je vakantie beëindigen.

free cancellation
Available in:

en 

Wandeling in Athene
Excursies & Dagtrips

Wandeling in Athene

Door de compacte indeling van Athene verken je de stad perfect te voet. Op deze rondwandeling door Athene bekijk je bezienswaardigheden als de Tempel van de Olympische Zeus en de Poort van Hadrianus. Je wandelt door de historische wijk Plaka en krijg een goed beeld van de mysteries van de Akropolis en het Parthenon.Je start voor het Huis van het Parlement op het Syntagmaplein, waar je het Monument van de Onbekende Soldaat ziet en de verandering van de beroemde en kleurrijke Euzony Wacht meemaakt. Daarna loop je door de Nationale Tuinen en verder naar het Zappeion, de Tempel van de Olympische Zeus en de Poort van Hadrianus.Verder ga je, door de charmante geplaveide straten van de wijk Plaka, richting de Akropolis. Hier komt de oudheid tot leven voor je als de deskundige gids je alles vertelt over de Propylaia, de Tempel van Nike en het Parthenon, de Atheense Agora, de Observatoria, de Heuvel van de Democratie, de Heuvel van Mars en Philoppapos, het Odeon van Herodes Atticus en het Theater van Dionysis.

free cancellation
Available in:

en 

Privé Argolis Tour
Excursies & Dagtrips

Privé Argolis Tour

Op deze privé trip ga je naar het platteland buiten Athene. Buiten de drukte van de grote stad vind je een verschillende oude sites en minder bekende schatten, waaronder de Homerische stad Mycene, de charmante badplaats Nauplion en het opmerkelijke oude theater in Epidauros.Je trapt af met een rit langs de Saronische Golf naar het Kanaal van Korinthe dat de Egeïsche en de Ionische Zee met elkaar verbindt. Dan ga je verder naar Mycene, de Homerische stad van Atreides die door de oude dichters de stad 'rijk aan goud' werd genoemd. Hier krijg je een rondleiding langs de archeologische attracties, zoals de Leeuwenpoort, de Cycloopmuur en de Koninklijke graven.Na de lunch trek je door de vruchtbare vlakte van Argolis naar Nauplion – een pittoreske kleine stad aan de voet van een klif met daarop het Palamidi fort. En tensotte bezoek je in Epidauros het theater uit de vierde eeuw voor Christus dat beroemd is om zijn uitstekende akoestiek.

free cancellation
Available in:

en, fr 

Osios Patapios vanaf Loutraki
Excursies & Dagtrips

Osios Patapios vanaf Loutraki

Je stijgt tot grote hoogten op deze ochtend vanuit Loutraki. Je bezoekt het klooster van Osios Patapios – minstens zo bekend om zijn interieur- als zijn uitzichten buiten. Ook bekijk je de archeologische site van Kaap Heraion en het Blauwe Meer. En je krijgt er ook nog heerlijke mezes bij met een aperitief.

free cancellation
Available in:

fr 

Oud Korinthe Privé Tour
Excursies & Dagtrips

Oud Korinthe Privé Tour

Op deze privé trip van een halve dag vanuit Athene heb je ruim de tijd om de attracties rond Korinthe te ontdekken. Exclusief voor jou en je gezelschap breng je de ochtend door met het ontdekken van de ruïnes van de stad Korinthe. En je maakt een paar korte stops bij het Kanaal van Korinthe en de havenstad Kechries.Eerst rij je in zuidwestelijke richting door het mooie platteland naar het Kanaal van Korinthe dat de Egeïsche en de Ionische Zee met elkaar verbindt. Je hebt de kans om een paar selfies te nemen met uitzicht op de waterweg, voordat je verder gaat naar het oude Korinthe. De voormalige standplaats van de mythische Jason van de Argonauten is een van de meest onderschatte klassieke archeologische sites van de Peloponnesos.Je gids brengt het verleden tot leven terwijl je de stad verkent tijdens een wandeltour. Onderweg zie je highlights zoals de Agora, de Pirene fontein en de Dorische Tempel van Apollo die dateert uit de vijfde eeuw voor Christus. En je sluit de ochtend af in de kustplaats Kechries waar volgens de overlevering de apostel Paulus van boord ging om zijn reis naar Korinthe over land voort te zetten.

free cancellation
Available in:

en, fr